כל מי שחוותה הפלה יודעת שהפלות לפעמים פשוט קורות. וכאשר חווים יותר מהפלה אחת ״לתופעה״ יש שם…הפלות חוזרות.
נכון, ישנן דרכים לעזור למנוע הפלות חוזרות. אבל כשמתרחשת הפלה טבעית, ובעיקר כאשר ההפלות חוזרות, תחושות האבל וחוסר האונים שחשים לאחר מכן, הן בלתי נמנעות וקשות להתמודדות.
תמיכה חובקת כל
ההגדרה הפשוטה של הפלה טבעית היא סיום ספונטני של ההיריון. הפלה היא מנת חלקן של כ -25% מהנשים בהריון, ופעמים רבות מתרחשת בשליש הראשון. אבל הן מבחינה פיזית והן מבחינה רגשית, פירושה של הפלה הוא הרבה מעבר להגדרה היבשה של הספרות המקצועית. כי במציאות, הן ההשפעות הפיזיות והן ההשפעות הרגשיות על זוג שחווה הפלה, הן אלה שמובילות וממשיכות עם הזוג בחיי היום-יום.
לעיתים קרובות, כאשר מתרחשת הפלה, מופנות כל העיניים אל האם. כל הרגשות העולים – מרחמים, דרך עצב גדול ועד רצון אמתי לעזור – מופנים אל האם. ומהאב מצופה בדרך כלל, לתמוך בשותפתו לחיים; להיות שם בשבילה, בתוך העצב ואפילו בתוך התפרצויות של תסכול ובכי בלתי נשלט, להיות שם בשבילה בסבלנות, באורך רוח, בתמיכה בלתי מתפשרת וחובקת כל. אולם, בתוך הציפייה הזו, נשכח פרט אחד חשוב ומשמעותי ביותר: שני ההורים – גם האם וגם האב חוו אובדן.
החלום על ילד וילדה בריאים, הם באופן שווה חלומם של אמא ואבא. והאובדן, הניפוץ של החלום הזה הוא ממשי עבור שניהם. אמנם על האם, פרט להשפעות הרגשיות, ישנן השפעות פיזיות לא קלות כלל, אך תחושת הריקנות, וייתכן שגם רגשות האשמה והכישלון, שאליהם נלווים גם פעמים רבות דיכאונות וייאוש – לא פוסחים גם על האב.
אתם לא לבד
מחקרים פסיכולוגיים מראים כי דרכי ההתמודדות של גברים ונשים הן שונות – באופן כללי בחיים. למשל, גברים רבים מנסים למצוא פתרון מעשי לעניין מולו הם עומדים. דבר זה עלול להיות בעוכריו של גבר שחווה הפלות חוזרות של בת זוגו. שכן, במקרה הזה יש בעיקר חוסר אונים, שכן את הניתן אי אפשר להשיב לאחור. אולם, ישנה אפשרות לקום מהאבל. כמובן, בצעד הראשון להודות באבל, להודות בקיומו – ולהיות בתוך הכאב ביחד. בתמיכה הדדית של בני הזוג זה בזו.
כמו-כן, גם החברה התומכת, המשפחה הקרובה והחברים – צריכים להבין שחוויית האובדן משותפת לאם ולאב. ולפיכך, גם ההתמודדות משותפת. אנשי מקצוע עומדים לרשותכם הן לתמיכה הרגשית והן לתמיכה פסיכולוגית. אל תחכו, אל תתביישו, גשו לקבל תמיכה בעת המשבר הקשה, תנו לגורם מקצועי להקל ולו במעט את הסבל והמצוקה בה אתם שרויים. להיות אוזן קשבת, וגם לענות על שאלות שבוודאי מטרידות, ולעשות יחד אתכם את הצעדים הבאים להמשך. לחיים חדשים.
בעלמא מספר מטפלים שזו התמחותם: דורית משעולי היא פסיכותרפיסטית המטפלת בזוגות וביחידים בנושאי קשר, תקשורת ומיניות במצבי משבר
וסיגל ליבנה מטפלת ריגשית ואנרגייטית המלווה קבוצות ויחידים כבר 20 שנה.
לפרטים נוספים ולתיאום פגישת היערות היכנסו לקישורים של כל אחת מהן: דורית משעולי, סיגל ליבנה או פנו לקבלה.