ייעוץ עם דיאטנית ותזונה בהריון

ארוחת בריאות, שמורכת מדג וירקות

תזונה ופוריות

לתזונה יש קשר והשפעה רבה על פוריותך.

למה שאת אוכלת ולאורח חייך יש השפעה ישירה על בריאותך בכלל ובמידה והנך מעוניינת להיכנס להיריון הדגש חשוב כפליים.

הצלחה של תהליך התעברות והשתרשות העובר, דורשת מגופך להיות במצב הורמונלי ייחודי, שלרוב מתאפשר גם באמצעות תזונה שתורמת רבות למצב ההורמונלי הנחוץ.

בשנים האחרונות מחקרים בכל העולם מציגים, נתוני עלייה בקושי להכנס להיריון בעולם המערבי. 15% מהזוגות הנשואים, לא מצליחים להיכנס להריון באופן טבעי, (במהלך שנה מהרגע שניסו להכנס להריון).
כמו כן, יש מחקרים שמציגים קשר הדוק בין איכות התזונה לסיכויי הפוריות.
מכיוון שבליבה של ההפריה עומדת מערכת ביולוגית של תאים, הרי שהזנה תקינה הכרחית ליצירה, בניה, התפתחות והתמזגות תאים אלה. מכאן שגורמים תזונתיים רבים מלווים תהליך זה.
חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים, מינרלים וחומרים נוספים כגון פיטוכימיקלים המצויים בפירות וירקות טריים, הם המקור לערכים התזונתיים שאת צריכה. לכל אחד מהרכיבים הללו יש השפעה על מערכת הרבייה הנשית שלך ולרוב נמצא שנשים צורכות פחות הכמות המומלצת לנשים בגיל הפוריות.

פרטים נוספים, יעוץ והכוונה תוכלי לקבל מאפרת ארמן, הדיאטנית שלנו במרפאה.

 דיאטה ותזונה נכונה בהריון

תזונה בהריון היא ״עניין״ ונשים שונות מתייחסות לזה באופן שונה. יש נשים שחשות כי זו ההזדמנות להשמין "כי ממילא בהריון מעלים במשקל", ומרשות לעצמן להתפנק ולפצות את עצמן במאכלים עתירי קלוריות. אחרות, לעומת זאת, חרדות מעליה במשקל ומקפידות לאכול באופן מבוקר ביותר. במציאות, אין חוקים בתקופה זו, ותגלי לראות שהחברה הטובה שתמיד היתה רזונת, פתאום בהריון מעלה המון במשקל ולאחרת, שהיא דווקא זו שנוטה להיות מלאה יותר, יורד החשק לאכול והתיאבון בהריון פוחת … כך או כך הקפדה על תזונה בריאה בהריון חשובה לך – ולתינוק. לפניך כמה טיפים:

אז מה מומלץ בתקופת ההיריון ולאחר הלידה מבחינת תזונה?

ירקות – בתקופת ההיריון ולאחר הלידה מומלץ לשלב ירקות והרבה. הם מכילים ויטמינים ומינרלים רבים. בחלק גדול מהירקות יש גם נוגדי חמצון המסייעים להגנה על רקמות הגוף השונות. בירקות ישנם גם סיבים תזונתיים שחשובים לכל דיאטה ובפרט אם מדובר בדיאטה בהריון או אחרי לידה (כאשר את מניקה)

הסיבים שבירקות סופחים נוזלים, מקלים מאוד על תהליך העיכול, מעודדים פעילות סדירה של חיידקי המעי הידידותיים ותורמים להרגשת שובע.
פחמימות – ידועות כמקור האנרגיה המרכזי שלנו. בתקופת ההיריון ולאחריה, אימהות רבות יחושו עייפות וחוסר אנרגיה, שמתווספים ללילות ללא שינה, הנקה מסביב לשעון והטיפול בתינוק ובבית.
לכן, מומלץ מאוד להכניס לתפריט מזונות עשירים בפחמימות: לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה מקמח מלא, אפונה, קינואה, עדשים ועוד. בדגנים מלאים מסוגים שונים ישנן פחמימות, ובנוסף לכך, הם מכילים גם סיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצת B.

דיאטה בהריון – רובנו רוצות גם ובפרט בהריון לשמור על "'גזרה" ולווסת את עליית המשקל מעבר למה שדרוש. את הסוכר של המתוקים, העוגות והגלידות מומלץ להחליף בפירות. אלו מהווים תחליף מעולה וגם בריא למזון משמין ועשיר בסוכרים.

חלבונים – החלבונים הם האחראיים על בניית השרירים, חיוניים לתאי הגוף השונים ומשמשים כחומר חיוני לפעילותם של ההורמונים השונים.
בתקפות ההיריון ובעיקר בתקופת ההנקה, מומלץ וחשוב להקפיד על צריכת חלבונים בנוסף לפחמימות. לדוגמא מזונות העשירים בחלבון: ביצים, דגים כמו סלומון או נסיכת הנילוס, בשר דל שומן ועוד.

שומנים – על אף שעודף שומן גורם להשמנה ואיננו מומלץ, חשוב לדעת כי לשומנים יש גם צד חיובי והם חיוניים לגוף. לא מעט ויטמינים והורמונים שונים לא יכולים להיות פעילים ללא סביבה שומנית. לכן, חשוב לצרוך גם שומנים במידה סבירה.
לדוגמא: שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזי מלך, זיתים ובמוצרי חלב ובשר הדלים בשומן רווי.

בנוסף, חשוב להקפיד על צריכת ברזל וחומצה פולית, לאכול ארוחת בוקר כדי להימנע מבחילות וארוחת ערב קלה כדי למנוע צרבות ולשתות הרבה מים.

יעוץ והכוונה, בניית תפריט בריא ומותאם לך אישית תוכלי לקבל מאפרת ארמן, הדיאטנית שלנו במרפאה.

אולי פספסת משהו:
שתפו אותנו ברשתות -

נשמח לחזור אליכן בהקדם האפשרי

הזינו פרטים מלאים

ממש עלו לאחרונה...

Baby4u

מאמרים באותו נושא -

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נשמח לחזור אליכן בהקדם האפשרי

פצח צ'אט
1
צריך עזרה?💬
היי 👋
איך אפשר לעזור?