הקפאת ביציות – שימור פוריות

איור של ביצה מזהב בתוך גוש קרח

בהליך זה נשים יכולות לשמר את פוריותן. הביציות נלקחות מהנשים כאשר הן בריאות וצעירות וההקפאה משמרת את הביציות ומונעת את הליך ההזדקנות הטבעי שלהן. בזכות ההקפאה ניתן בתאריך עתידי, להפשיר את הביציות ולהפרות אותן בזרע הבעל או באמצעות תרומת זרע.

תהליך הקפאת ביציות מתבצע במרפאתנו על ידי פרופ׳ זיידמן 

מהי הקפאת ביציות

הקפאת ביציות נעשית במסגרת טיפול שבו נשאבות ביציות האישה מהשחלות והן מוקפאות. מטרת ההקפאה היא שימור הפוריות. לרוב, הביציות המופרות יוחזרו לרחם בתהליך של הזרעה תוך רחמית.

אישה הרוצה לעבור תהליך של הקפאת ביציות מחוייבת לחתום על טופס הסכמה בו, בין היתר, מצוין כי היא מודעת לכך שהקפאת הביציות שלה לא מבטיחה את שימור פוריותה וכי אין הבטחה ודאית להריון או ללידה מהביציות המוקפאות.

כיצד מתבצע תהליך הקפאת ביציות?

תהליך הקפאת הביציות זהה באופיו להליך טיפול פוריות אלא שבשלב האחרון הביציות של האישה לא מוחזרות לרחם לאחר ההפריה אלא מועברות להקפאה ביחידות ה-IVF.

בשלב ראשון תקבל המטופלת טיפול הורמונלי להגברת הביוץ, לאחר מספר ימים יבצע הרופא מעקב זקיקים באולטראסאונד ובו יבדוק את כמות הזקיקים בשחלות. בהתאם לתזמון שהרופא יקבע, תקבל המטופלת זריקה הגורמת לביוץ והיא תוזמן לשאיבה ביחידת הפוריות. הרופא ישאב את הביציות ולאחר שיעברו תהליך של סינון וניקוי יוקפאו הביציות האיכותיות ביותר.

למי מיועדת הקפאת ביציות?

לפי חוק הביציות בישראל יש הפרדה בין נשים הרוצות להקפיא את ביציותיהן בשל סיבה רפואית ונשים הרוצות להקפיא את ביציותיהן בשל רצון לשימור פוריות.

נשים עם סיבות רפואיות:

  • חולות סרטן (לפני כימותרפיה ו/או הקרנות)
  • בעיית פוריות אצל הגבר (בעיות באיכות תאי הזרע/ בעיות בספירת הזרע)
  • נשים עם בעיות פוריות (אנדומטריוזיס)
  • נשים הנמצאות לפני ניתוח להסרת השחלות אך עדיין רוצות להיכנס להריון בשלב מאוחר
  • נשים המראות סימנים לאל-ווסת מוקדמת (הפסקת המחזור בגיל צעיר יחסית)

נשים עם סיבות שאינן רפואיות:

כל אישה שמסיבות אישיות או חברתיות מעוניינת לשמור את האפשרות להרות גם בגיל מתקדם.

"נשים המעוניינות לשמר ביציות ואשר מלאו להן 30 שנים אך טרם מלאו להן 41. מספר הטיפולים המרבי בנשים כאמור : עד 4 שאיבות או השגת 20 ביציות (לפי המוקדם).

פעולה זו אינה כלולה בסל ומומלץ לברר אצל המבטח לגבי השתתפות במימון.

הרפורמה בטיפולי פוריות- פרופ' דניאל זיידמן

הקפאת ביציות – מה הסיכונים?

הסיכונים הכלולים בהקפאת ביציות דומים לסיכונים שבתהליך פריון רגיל (כגון: גירוי יתר שחלתי), בנוסף הסיכונים בהקפאת ביצית עלולים להופיע דווקא במועד ההפשרה והם תלויים בגיל האישה. ככל שהאישה תהיה מבוגרת יותר במועד החזרת העוברים כך גדלים הסיכונים עבורה והם כוללים: רעלת הריון, סכרת הריון, יתר לחץ דם, לידה מוקדמת ועוד.

הקפאת ביציות – מה הם סיכויי ההצלחה?

חשוב לזכור כי כמו טיפולים אחרים גיל האישה מהווה מרכיב משפיע בהצלחת הטיפול. נשים צעירות עד גיל 35 יכולות לקבל כ-10 ביציות עבור מחזור שאיבה ורובן יוקפאו ללא בעיה. שיעור הצלחת הקפאת הביציות עומד על כ-85%. חשוב גם לזכור כי שיעור ההפריות לאחר תקופת ההקפאה הינו בין 5%-50%.

בצוע ההליך במרפאתנו

יש לקבוע תור לפתיחת תיק. לקראת הפגישה יש לבצע בדיקות המפורטות בדף ההפניה שישלח לאשה בעת קביעת התור. יש להגיע לפגישה עם תוצאות הבדיקות (כולל בדיקת דם, פרופיל הורמונלי, בדיקת כרורג שד, משטח צואר רחם עדכני (PAR SMEAR).

בפגישה עם הרופא, יפתח תיק רפואי יעודי,תבוצע בדיקה גניקולוגית בסיסית, ינתנו הסברים מפורטים על התהלך, החתמה על טופס הסכמה יעודי ותנתן תכנית טיפול.

אולי פספסת משהו:
שתפו אותנו ברשתות -

נשמח לחזור אליכן בהקדם האפשרי

הזינו פרטים מלאים

ממש עלו לאחרונה...

Baby4u

מאמרים באותו נושא -

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נשמח לחזור אליכן בהקדם האפשרי

פצח צ'אט
1
צריך עזרה?💬
היי 👋
איך אפשר לעזור?